Je tijd is een prachtige gift

Vrijwilligen op donorinfo.b

Geven kan op veel manieren. Je kan geld geven aan een goed doel. Of je kan je tijd en je expertise geven aan een organisatie als vrijwilliger. Vrijwilligers zijn voor goede doelen onmisbaar. 

Wil jij ook graag vrijwilligerswerk doen? Op donorinfo.be kan je opzoeken welke vrijwilligers onze goede doelen zoeken. Selecteer op de zoekpagina op de website onder ‘vrijwilligers in België’ of ‘vrijwilligers in het buitenland’ (links op de zoekpagina) de taken die jou het meest liggen.

Er zijn vrijwilligersjobs op maat van ieders mogelijkheden, tijd en expertise:

Heb jij ervaring als boekhouder, kantoorbediende of communicatieverantwoordelijke? Of ken je iets van computers? Veel organisaties missen de tijd, de middelen en de expertise om die taken goed uit te voeren. Jouw ervaring, al is het maar voor enkele uurtjes per maand, is dus van onschatbare waarde.

Selecteer bijvoorbeeld boekhouding, administratie of webmaster/ICT in de zoekmotor

Sommige organisaties zoeken heel specifieke professionele expertise. Ben jij verpleegkundige, arts of jurist? En wil je die expertise ter beschikking stellen van een goed doel? Je zal met open armen ontvangen worden! Ook kennis van vreemde talen is vaak erg welkom.

Selecteer bijvoorbeeld medische expertise, vertaling of jurist in de zoekmotor

Ben je meer een doener? Heel wat goede doelen zoeken vrijwilligers als chauffeur, om materiaal te sorteren, om klussen uit te voeren… Sommige organisaties hebben die vrijwilligers wekelijks of maandelijks nodig, andere organiseren 1 keer per jaar een evenement. Zo vind je zeker een vrijwilligersjob die jou past.

Selecteer bijvoorbeeld hulp bij evenementen en campagnes, klusjes/onderhoud of vervoer in de zoekmotor

Heb je liefst direct contact met mensen? Zoek dan vrijwilligerswerk als buddy of begeleider. Je kan vrijwilligerswerk doen met kinderen, mensen met een handicap, vluchtelingen, mensen in armoede,… Er gaat een wereld voor je open en je wordt vaak beloond met onverwachte ontmoetingen en vriendschappen.

Selecteer bijvoorbeeld animatie, luisterend oor en begeleiding of schoolbegeleiding in de zoekmotor

 Je kan ook geld inzamelen voor een goed doel; dat is net zo goed vrijwilligerswerk! Organiseer een quiz, een wafelenbak, of vraag de gasten op je verjaardagsfeest of huwelijk om te doneren aan het goede doel van je keuze. Je kan zo snel een aardig bedrag bij elkaar krijgen waar een organisatie heel wat mensen mee kan helpen.

Contacteer het goede doel van je keuze en vraag hen hoe je het best een actie voor hen kan organiseren.