12/12/2019 - 18 december dag van de Migrant

Steun de vereningen die vluchtelingen en migranten in nood bijstaan op de Internationale Dag van de Migrant.

Mentorescale op donorinfo.be

In 2017 telde de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) wereldwijd 258 miljoen migranten. Voor een groot deel van hen is migratie geen keuze. Ze verlaten hun land omwille van oorlog, vervolging of armoede. De meesten vinden onderdak in eigen regio, een klein gedeelte komt in Europa terecht.

30 organisaties op donorinfo.be staan, hier in België of elders in de wereld, vluchtelingen en andere migranten bij. Ze bieden noodhulp, medische zorg, juridisch advies, vangen jonge migranten op die hier alleen beland zijn... 18 december, de Internationale Dag van de Migrant, is een uitgelezen moment om hun fantastische werk te ontdekken en te steunen.

Kies in de zoekmotor bij 'type begunstigde' voor 'Migranten, vluchtelingen, asielzoekers en mensen zonder papieren'. Je kan binnen die 30 organisaties nog verder kiezen voor een thema dat jou nauw aan het hart ligt: bijvoorbeeld 'tewerkstelling', 'gezondheid' of 'noodhulp bij humanitaire crisissen'.

Voor elk van de organisaties kan je de laatste financiële resultaten bekijken, de werking, de samenstelling van het bestuur... Zo steun je de organisatie van je keuze in volledige transparantie en vertrouwen.

Foto: Mentor Escale

 

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 14/12/2019