17/06/2020 - 20 juni Wereldvluchtelingendag: elk steentje telt

Ook dit jaar staan we op 20 juni stil bij de situatie van mensen op de vlucht, in België, Europa en elders.

De Verenigde Naties vestigen dit jaar de aandacht op de bijdrage die vluchtelingen zelf leverden in de wereldwijde crisis. Vluchtelingen brachten voedsel rond aan oudere mensen, gevluchte artsen sprongen bij op spoeddiensten in ziekenhuizen, en zo zijn er nog veel meer voorbeelden, ook bij ons in België.

Jij kan nu een steentje bijdragen door zelf vluchtelingen te steunen. Want de coronacrisis mag ons niet doen vergeten dat er nog steeds miljoenen mensen noodgedwongen ver van huis leven, kwetsbaar voor epidemies en andere moeilijkheden in vluchtelingenkampen, onzeker over hun toekomst.

Gelukkig zijn er heel wat transparante goede doelen die vluchtelingen, bij ons en elders in de wereld, bijstaan. Je vindt ze door in de zoekmotor de doelgroep migranten, vluchtelingen, asielzoekers en mensen zonder papieren aan te kruisen. Bekijk de informatie over deze organisaties, verfijn eventueel je zoekopdracht, en steun vandaag nog de organisatie van jouw keuze.

 

Foto: Anthony Gale op Flickr, vluchtelingenkinderen in een verlaten fabriek in Libanon

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 18/06/2020