07/03/2019 - Door vrouwen te helpen, help je iedereen vooruit

Vrouwendag op 8 maart is het moment om solidariteit te tonen met vrouwen overal ter wereld.

GAMS op donorinfo.be - vrouwendag 2019

Ook jij kan je steentje bijdragen. Doe nu een gift aan een transparante organisatie die vrouwen ondersteunt!

Waarom vrouwen en meisjes steunen?

Ook vandaag is er wereldwijd nog een loonkloof van gemiddeld 32% tussen vrouwen en mannen, zijn 1 op 3 vrouwen slachtoffer van geweld en hebben vrouwen ongelijke rechten ten opzichte van hun mannelijke medeburgers.

Vrouwen zijn tegelijk ook vaak de motor van vooruitgang. Vrouwen ondersteunen komt de ontwikkeling van de hele maatschappij ten goede. Dat bewijst het werk van heel wat goede doelen op donorinfo.be. 

Hoe helpen de goede doelen op donorinfo.be vrouwen bij ons en elders?

Onze organisaties helpen vrouwen en meisjes in België en elders in de wereld. Ze ondersteunen vrouwen om een zelfstandig inkomen te verwerven, ze helpen alleenstaande mama’s om hun kinderen groot te brengen, ze strijden tegen kwalijke gebruiken als vrouwenbesnijdenis. 

Bekijk de transparante organisaties die solidair zijn met vrouwen op donorinfo.be, kies de organisatie uit die tot je hart spreekt en steun hen in alle vertrouwen. Want door vrouwen vooruit te helpen, help je iedereen vooruit.

Steun vrouwen in België 

Les amis de Chèvrefeuille Espoir et Sourire

Inloopteam de Viertorre op donorinfo.be

Inloopteam de Viertorre vzw

Intact op donorinfo.be Levensadem vzw op donorinfo.be Lucia vzw op Donorinfo Nasci vzw op donorinfo.be Persephone vzw op donorinfo.be

Steun vrouwen Wereldwijd

Actec op donorinfo.be Bollé Bollé op donorinfo.be EALE op donorinfo.be Geomoun op donorinfo.be Moeders voor Vrede op donorinfo.be Moeders voor Vrede
Le monde selon les femmes op donorinfo.be Mothers and Midwives Support op donorinfo.be

Simien Mountains

Mobile Medical Services

 

Naast de organisaties hierboven, zijn er nog heel wat andere organisaties die op een of andere manier aandacht hebben voor vrouwen en meisjes in hun programma. Je vindt ze door te zoeken op ‘vrouwen en meisjes’ als begunstigden op de zoekpagina.

 

Foto: GAMS vzw

 

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 07/03/2019