05/04/2019 - Een goede gezondheid voor iedereen - Wereldgezondheidsdag 7 april

We wensen het elkaar regelmatig toe: een goede gezondheid!

Wereldgezondheidsdag op donorinfo.beAllemaal weten we immers hoe belangrijk een gezond lichaam is om goed te kunnen leven. Toch is dat voor heel wat mensen op deze aardbol geen evidentie.

Er zijn mensen, bij ons en elders, die vechten tegen een ernstige ziekte. Vaak zijn voor die aandoeningen nog niet de juiste behandelingen gevonden. Andere mensen vinden om allerlei redenen moeilijk toegang tot gezondheidszorg. Elders in de wereld is soms zelfs de meest elementaire basisgezondheidszorg niet voor iedereen toegankelijk. 

7 april is door de UN uitgeroepen tot Wereldgezondheidsdag. Dé gelegenheid waarop ook jij, door een van onze transparante goede doelen te steunen, je steentje kan bijdragen aan een goede gezondheid voor iedereen.


Wat kan u doen voor een betere gezondheid voor iedereen?

Dankzij heel wat solidaire schenkers kunnen onderzoekscentra de beste wetenschappers aan het werk zetten om een behandeling te vinden voor chronische en levensbedreigende ziekten. Patiëntenorganisaties zorgen ervoor dat de slachtoffers van deze ziekten niet in de kou blijven staan. 

antikankerfonds op donorinfo

 

Andere organisaties kunnen dankzij jouw steun medische professionals inzetten om hulp te bieden aan de meest kwetsbare patiënten, zoals kinderen en daklozen. Of ze kunnen vrijwilligers uitsturen om zwaar zieke patiënten comfort te bieden tijdens hun laatste levensdagen.

 

 

Ook elders in de wereld is uw steun broodnodig. Dankzij jou kunnen onze goede doelen artsen uitsturen naar crisisgebieden, medische professionals trainen en gezondheidszorg toegankelijk maken voor iedereen.

 

 

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 05/04/2019