12/11/2020 - Fondsenwerving in coronatijden: Donorinfo inspireert jou

Werk je voor een goed doel? Neem deel aan ons online event op 11 december!

Heb jij ook het roer van je fondsenwerving moeten omgooien afgelopen maanden? COVID-19 stelde goede doelen voor ongekende uitdagingen. Donorinfo nodigt je uit voor een online event over fondsenwerving in coronatijden. Je kan er inspiratie krijgen van je collega’s én van de Britse fondsenwervingsexpert Rob Woods (foto). Het event gaat online door op 11 december 2020 van 10 tot 12 uur

 

 

 

 

Twee uur online inspiratie

Dit staat er op het programma:

1. Keynote van een echte fondsenwervingsexpert

Wat moet je in deze tijden van crisis zeker blijven doen? En hoe kan je inspelen op de actualiteit van de pandemie ? Rob Woods, gerenommeerd Brits expert in fondsenwerving, geeft ons verschillende tips en tricks om fondsenwerving te organiseren in deze hele bijzondere tijden. Deze keynote wordt gegeven in het Engels.  

2. Inspirerende voorbeelden van op het terrein

  • Casa di Mauro is een kleine zorgboerderij die altijd erg creatief is geweest op het vlak van fondsenwerving. Hoe hebben zij hun schenkers en vrijwilligers gemobiliseerd tijdens de crisis? Lieve Debaillie van Casa di Mauro vertelt. Presentatie in het Nederlands.
  • De Refugee Walk van Vluchtelingenwerk Vlaanderen is een vaste waarde geworden en is een belangrijke bron van inkomsten én enthousiasme voor de organisatie. Van een groot evenement met meer dan 1000 deelnemers, schakelde Vluchtelingenwerk naar een gedecentraliseerd evenement waar iedereen in de eigen omgeving kon wandelen. Met succes: de Refugee Walk bracht meer op dan ooit tevoren. Hoe is dat gelukt? Manu Van Roosbroeck van Vluchtelingenwerk vertelt er meer over. Presentatie in het Nederlands.
  • Hoe heeft Amnesty International Belgique Francophone alternatieven gevonden voor haar fondsenwerving op straat? Wat zal de impact zijn van COVID-19 op de traditionele kaarsenverkoop op het einde van hetjaar ? In contact blijven met de vrijwilligers en hen motiveren in deze onzekere tijden... Pauline Chauvel, de coordinatrice van de fondsenwerving van Amnestey International België zal ons uitleggen hoe de organisatie ingreep en wat het resultaat was. Presentatie in het Frans.
  • L' Opération Cuberdons is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van de vzw Os'Mose. Deze organisatie, die geleidehonden opleidt, krijgt geen overheidssubsidies en leeft dus volledig van de vrijghevigheid van haar schenkers. Hoewel verkooppunten en verkopers wegvielen omwille van de coronamaatregelen, zal Vanessa Wey, de directrice van de vzw, ons uitleggen hoe de Opération Cuberdons toch plaatsvond, en met succes. Presentatie in het Frans.

Dit event is gratis voor organisaties die geregistreerd zijn op donorinfo.be. Inschrijven is wel nodig om de Zoom-link te krijgen voor het event. Je mag gerust verschillende mensen inschrijven voor één organisatie. Wie niet werkt of vrijwilliger is voor een goed doel op donorinfo.be, kan toch inschrijven voor de prijs van 50 euro per deelnemer.

Schrijf je hier online in.

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 12/11/2020