03/09/2018 - Help zieke kinderen om bij te blijven op school

Take Off op Donorinfo3 september is de eerste schooldag voor kinderen overal in België. Kinderen die ziek zijn of herstellen van een ongeval of operatie, kunnen jammer genoeg niet naar school. Ze missen hun vriendjes, en maken zich zorgen over al het schoolwerk dat ze zullen moeten inhalen. Sommigen vrezen zelfs dat ze een heel jaar zullen verliezen. 

Denk vandaag zeker ook aan hen. Verschillende transparante goede doelen op donorinfo.be doen er alles aan om zieke kinderen te helpen bij hun schoolwerk. Via Bednet en Take Off kunnen kinderen zelfs ‘virtueel’ aanwezig zijn in de klas. 

Kinderen verliezen zo minder schooltijd. Ze voelen zich beter omdat ze in contact blijven met hun vriendjes. Dat kan hun herstel alleen maar ten goede komen.

 

Deze transparante goede doelen helpen zieke kinderen met hun schoolwerk:

  • School & Ziek Zijn Vlaams-BrabantOost-Vlaanderen en West-Vlaanderen organiseren bijles voor zieke kinderen met een pool van vrijwillige leerkrachten. Met jouw steun kunnen ze de samenwerking met de scholen organiseren en hun vrijwilligers zo goed mogelijk ondersteunen. Ben je zelf leerkracht of leerkracht op rust? School & Ziek zijn zoekt altijd vrijwilligers!
  • Dankzij Bednet (Nederlandstalig) en Take Off (Franstalig) kunnen kinderen toch ‘aanwezig’ zijn in de klas. Deze organisaties installeren de nodige technologie in de klas en bij de kinderen thuis, zodat ze les kunnen volgen via de webcam.

Bekijk alle transparante info en steun vandaag nog de organisatie van jouw keuze!

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 03/09/2018