23/04/2021 - Op 28 april staan de geleidehonden in het zonnetje

Helden op 4 poten.

De laatste woensdag van april is dag van de blindengeleidehond. En deze viervoeters verdienen wel wat extra aandacht. Ze zijn een onmisbare steun en toeverlaat voor blinden en slechtzienden. Donorinfo breidt de aandacht vandaag graag uit naar alle helpers op vier poten. Want ook voor mensen met een mentale of fysieke handicap kunnen assistentiehonden een groot verschil maken. Dankzij hen kunnen mensen veel zelfstandiger leven en makkelijker hun weg vinden buitenshuis.

Professionalisme, toewijding en jouw hulp

Maar liefst vier transparante organisaties op donorinfo.be investeren al hun tijd en kunde in de opleiding van assistentiehonden voor blinden of slechtzienden of voor mensen met een andere handicap. Ze doen dat dankzij de hulp van toegewijde vrijwilligers. Maar ook dan kost de opleiding van een assistentiehond minstens 20.000 euro. Steun hen vandaag nog in vertrouwen dankzij Donorinfo.

Help deze organisaties om levens te veranderen:

BGHSG op donorinfo.be

Blindengeleidehondenschool Genk

Os'mose sur donorinfo.be

Os’mose

scale dogs op donorinfo.be 

Scale Dogs

Belgisch Centrum voor Geleidehonden

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 28/04/2021