17/12/2019 - Solidair het eindejaar in

Voor de meesten onder ons staat het eindejaar synoniem met warmte, cadeaus, feestelijk samenzijn en genieten van elkaar. Buiten zijn er heel wat dakloze mensen die zo’n warme momenten moeten missen. Wil je dit eindejaar iets doen voor de mensen die het minst hebben in onze samenleving? Een hele reeks goede doelen op donorinfo.be bieden heel concrete hulp aan daklozen. Hier onder stellen we je drie solidaire acties voor. Maar ook andere goede doelen staan in deze laatste (koude) weken van het jaar daklozen bij. Je vindt ze door ‘daklozen’ in te vullen bij ‘begunstigden’ in de zoekmotor.

  • Dakant (Daklozenhulp Antwerpen) organiseert op regelmatige basis voedselbedelingen voor mensen in armoede. Naast een gevarieerd voedselpakket krijgt iedereen warme soep, chocomelk of thee.
  • DoucheFLUX, een organisatie die onder andere warme douches aanbiedt aan daklozen, stelt je voor om een solidair etentje te organiseren onder vrienden en alle cadeaus (bloemen, geschenkjes,…) te vervangen door giften voor Doucheflux. Ontdek de solidaire etentjes
  • Resto du Cœur de Liège, een nieuwe organisatie op Donorinfo, zal dit jaar met nieuwjaar opnieuw een heerlijke, verzorgde feestmaaltijd aanbieden aan mensen in grote armoede. Zo wordt het een echt nieuwjaarsfeest voor iedereen.

Warme feesten gewenst!

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 22/12/2019