04/02/2018 - Werelddag tegen kanker: geef je steun in vertrouwen

4 februari is Werelddag tegen Kanker. Ieder van ons komt vroeg of laat in aanraking met deze vreselijke ziekte. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel schenkers hun bijdrage willen leveren aan de strijd tegen kanker. Die bijdrage blijft ook broodnodig. Op donorinfo.be vind je verschillende transparante organisaties die elk op hun strijd tegen kanker aangaan: door wetenschappelijk onderzoek, door hulp aan patiënten of door een breed publiek te sensibiliseren om kanker te voorkomen.

Wil je de strijd tegen kanker steunen?

logo antikankerfonds

 

Het Antikankerfonds financiert onderzoek naar beloftevolle kankerbehandelingen. Het biedt ook gratis informatie over die behandelingen, met de nodige wetenschappelijke onderbouwing.  

Logo bednet

 

 

  

Bednet vzw verbindt volledig gratis langdurig zieke kinderen met hun klas om leerachterstand en isolement te vermijden.

  

logo Brugmann Foundation

De Brugmann Foundation steunt wetenschappelijk medische onderzoek, waarbij heel wat onderzoek naar kanker. 

  

Cancer et psychologie

 

Cancer & Psychologie asbl geeft psychologische ondersteuning bij zware ziekte of rouw. 

 

 Continuing Care asbl ondersteunt patiënten in de laatste fase van hun leven, waaronder heel wat kankerpatiënten. 

 

Logo institut de Duve

 

  

de Duve Instituut financiert wetenschappelijk fundamenteel onderzoek, waar onderzoek naar kanker en leukemie een belangrijk deel van uitmaakt. 

Gymsana asbl

 

Gymsana organiseert aangepaste bewegingsactiviteiten voor ouderen, mensen met een handicap en chronisch zieken, waaronder mensen die revalideren van kanker, om hun lichamelijke en psychologische gezondheid te verbeteren.  

  

 

De Vrienden van het Kinderziekenhuis Fabiola (Kids'Care) maken het verblijf van kinderen in het ziekenhuis aangenamer en toveren een glimlach op hun gezicht, door animatie, inhaallessen voor school, begeleiding van familieleden, aankoop van medische toestelllen en vorming voor het personeel van het ziekenhuis. 

Stichting tegen Kanker

 

De Stichting Tegen Kanker voert de strijd tegen kanker op verschillende vlakken: door wetenschappelijk onderzoek te steunen, door sensibiliseringscampagnes om kanker te voorkomen, en door beleidswerk voor een beter.

 

 

Bij School & Ziekzijn geven vrijwillige leerkrachten bijles aan kinderen die niet naar school gaan. Er zijn afdelingen in Brussel/Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen

  

  

Sun Child vzw geeft financiële, morele en sociale hulpverlening aan kinderen (0-16) die kanker hebben of lijden aan een ernstige chronische ziekte, en bovendien ook in een kansarm milieu leven.

 

Take Off asbl zorgt ervoor dat zieke kinderen via informatica in contact blijven met hun klas.

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 05/02/2018