20/06/2018 - Wereldvluchtelingendag 2018: steun een goed doel en help vluchtelingen

Overal in de wereld zijn mensen op de vlucht voor vervolging of geweld. Een deel van die mensen komen in Europa terecht. Heel veel mensen voelen zich solidair met deze vluchtelingen, en willen weten hoe ze kunnen helpen. 

20 juni is Wereldvluchtelingendag. De UNHCR, het agentschap voor vluchtelingen van de Verenigde Naties, lanceerde de #WithRefugees World Tour: overal ter wereld tonen mensen hoe ze solidair zijn met vluchtelingen. Onder het motto 'Spend a Day with a Refugee' ('Breng een dag door met een vluchteling') kan je op de website van UNHCR kennismaken met vluchtelingen van over de hele wereld.

 

Wat kan jij doen voor Wereldvluchtelingendag?

Door een organisatie op donorinfo.be te steunen, draag ook jij bij aan meer veiligheid, bescherming en een nieuw leven voor vluchtelingen, bij ons en elders.

Heel wat transparante organisaties op donorinfo.be zijn elke dag in de weer om hulp te bieden aan vluchtelingen. Ze helpen hen met de meest dringende noden als ze aankomen: voedsel, onderdak en medische hulp. Ze geven hen juridisch advies bij hun asielprocedure. En ze helpen hen om hun weg te vinden in hun nieuwe thuisland.

Toon je solidariteit met vluchtelingen en steun een organisatie

Bekijk het schitterende werk van de volgende goede doelen en steun de organisatie van jouw keuze:

Artsen zonder Grenzen biedt hulp aan vluchtelingen in kampen overal ter wereld en voert ook reddingsacties uit op de Middellandse Zee.

Caritas International vangt asielzoekers en vluchtelingen op in België, en biedt hulp in vluchtelingenkampen elders in de wereld.

Constats biedt medisch onderzoek en objectieve attesten aan slachtoffers van foltering die bescherming zoeken in België.

Convivial helpt erkende vluchtelingen om hun weg te vinden in België.

Duo for a Job koppelt Belgische mentoren aan migranten die hun weg zoeken op onze arbeidsmarkt.

Mentor-Escale (FR) en Minor Ndako (NL) vangen kinderen en jongeren op die zonder begeleiding in België zijn aangekomen.

Solentra geeft psychische hulp aan vluchtelingenkinderen en hun ouders.

Jesuit Refugee Service zet zich in voor gastvrijheid en ondersteunt vluchtelingen en gedwongen migranten in gesloten centra en terugkeerhuizen.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen geeft asielzoekers en vluchtelingen advies, organiseert campagnes en ondersteunt vrijwilligersgroepen die vluchtelingen bijstaan overal in Vlaanderen.

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 20/06/2018