07/04/2021 - Word een held voor de gezondheidszorg

7 april is Wereldgezondheidsdag.

‘Als we maar gezond zijn’. ‘Een goede gezondheid gewenst’. We weten allemaal hoe belangrijk gezondheid is. We hebben gezondheid nodig om te kunnen werken, om te kunnen zorgen voor de mensen om ons heen, om echt van het leven te kunnen genieten. Daarom is 7 april uitgeroepen tot Wereldgezondheidsdag.

Met jouw steun kunnen goede doelen gezondheidszorg voor iedereen mogelijk maken. Want hoewel we in België een goede gezondheidszorg hebben, kan jouw bijdrage nog echt het verschil maken voor preventie, behandeling of genezing van ziekten. Of misschien wil je graag bijdragen aan gezondheidszorg elders in de wereld. Omdat je gelooft dat iedereen recht heeft op een gezond leven, en we daar allemaal beter van worden.  

Welke goede doelen op donorinfo.be werken aan een betere gezondheidszorg?

Op donorinfo.be vind je echt een waaier aan goede doelen die werken aan een betere gezondheid. Je vindt ze door ‘Gezondheid en medisch wetenschappelijk onderzoek’ aan te klikken bij de thema’s in de zoekmotor.

  • Er zijn organisaties die werken aan preventie, bijvoorbeeld door informatie te verspreiden of door mensen in beweging te brengen.
  • Er zijn organisaties en instituten die zoeken naar behandelingen voor ernstige ziektes. 
  • Een hele reeks goede doelen zorgt voor het welzijn en een goede behandeling van zieke mensen. Ze helpen zieke kinderen om deel te nemen aan de lessen op school, of om een fijne tijd te beleven en hun ziekte even te vergeten. Ze bieden gespecialiseerde behandelingen of tonen de weg ernaartoe. Of ze begeleiden ernstig zieke mensen en hun naaste familie in hun laatste uren.
  • Tenslotte zijn er heel wat goede doelen die werken aan gezondheidszorg elders in de wereld. Ze bieden hulp in noodsituaties en bij humanitaire rampen. Of ze bouwen juist mee aan een duurzaam gezondheidssysteem met klinieken, goed opgeleid personeel en geschikte gezondheidsprogramma’s. 

Hoe kan jij helpen?

Gebruik extra zoekcriteria in de zoekmotor om een goed doel te vinden dat jou nauw aan het hart ligt. Bekijk de fiches van de organisaties: hun werk, hun inkomsten en uitgaven, de steun die ze nodig hebben. 

  • Wil je meteen steunen? Met de ‘doneer’ knop kom je direct terecht op de steunpagina van de organisatie. Proficiat, jij bent een held voor de gezondheidszorg!
  • Volg je favoriete goede doel op sociale media, schrijf je in voor hun nieuwsbrief of neem contact met hen op en stel hen je vragen. Zo kan je in vertrouwen en weloverwogen jouw bijdrage leveren aan een betere gezondheidszorg hier of elders.

 

Bekijk de 51 goede doelen op donorinfo.be die werken aan een betere gezondheidszorg.

Geef in vertrouwen

Donorinfo staat er garant voor dat alle organisaties op donorinfo.be een politiek van financiële transparantie voeren. Elk jaar bezorgen ze ons hun gedetailleerde jaarrekening, die is gecontroleerd door externe en onafhankelijke experts. Deze jaarrekeningen vind je terug op Donorinfo, in een eenvormig formaat, dat beantwoordt aan de nood aan informatie van potentiële schenkers.
Laat de organisaties op donorinfo.be weten dat je hun inspanningen op prijs stelt door "via Donorinfo" op je overschrijving te vermelden. Ken je een organisatie die niet aanwezig is op donorinfo.be?

Opgesteld door Donorinfo - Laatste update : 07/04/2021