Ontwikkelingsprojecten (water, scholen, gezondheid) aan de Keniaanse zuidkust.

Gevolgd door Donorinfo sinds: 
2021

Karel Alenlaan, 59
3293
Diest
0032 (0) 13 31 51 00

Wat is de missie van Annick for Kenya?

Annick for Kenya VZW tracht het leven van kinderen in Kwale County in Kenia wat draaglijker te maken door hen te voorzien van vers water. Ze hebben in Ganja La Simba ook een naaischool, een polikliniek, 2 materniteiten (Ganja La Simba en Wasini Island) en verschillende klaslokalen laten bouwen.

 

Annick for Kenya op donorinfo.beWat doet Annick for Kenya?

Op 14 februari 2009 werd de Feitelijke Vereniging "Annick for Kenya" opgericht door de ouders van de in 2007 vermoorde Annick Van Uytsel, onder toeziend oog van pastoor Felix (August) Van Meerbergen. Annick had gepland om na, haar studies (Modevormgeving, Ursulinen Mechelen), voor minstens 1 jaar naar het Zuiden te reizen om zich daar ten dienste te stellen van kansarme kinderen. Omdat zij haar plan niet meer kon realiseren, trekt de Annick for Kenya werkgroep jaarlijks naar Kwale County, een gebied tussen de havenstad Mombasa en de zuidelijker gelegen Tanzaniaanse grens, om er te helpen.

  • Sinds 2009 liet de vereniging er in het gebied 19 waterputten boren of uitgraven in scholen of in leefgemeenschappen.
  • In Ganja La Simba werd er een naaischooltje opgericht waar jaarlijks een twaalftal jonge dames uit het gebied gedurende 2 jaar een opleiding krijgen om zelf kleren te maken. Op het einde van het tweede jaar leggen zij een staatsexamen af alvorens zij hun diploma krijgen.
  • Annick for Kenya liet in Ganja La Simba ook een lokaal ziekenhuis bouwen met aansluitend een materniteit, zodat aanstaande moeders geen verre verplaatsing moeten maken om te gaan bevallen.
  • Ook op Wasine Island werd er een materniteit gebouwd met AfK fondsen.
  • In enkele scholen in het gebied werd er naast de watervoorziening, een aantal klaslokalen bij gebouwd of werden "modder" klaslokalen vervangen door stevige "stenen" klassen.

 

Hoe kan jij Annick for Kenya helpen?

Met financiële steun:

AfK is nu actief in de Malungoni Primary School. De organisatie zorgde voor vers water, klaslokalen, toiletten en een grote slaapzaal met 77 stapelbedden. Nu wil ze voor een keuken zorgen. Het budget is 10 000€

Update 2021

Fiche door Donorinfo opgemaakt – laatste wijziging : 03/08/2021