Financiële hulp aan de allerarmsten in Tamil Nadu, een staat in het uiterste Zuiden van India

Gevolgd door Donorinfo sinds: 
2005

Moereind 45
2275
Lille
03/311 67 29

De missie van de Vrienden van Kottar

De vzw Vrienden van Kottar werd in 1973 opgericht door Philomène Govaere. Haar doelstelling bestaat erin hulp te bieden aan de allerarmste bevolking van Tamil Nadu in het zuiden van India. Op voordracht van de lokale bevolking worden projecten gerealiseerd vanuit hun reële noden. Kottar zorgt ervoor dat ze over de nodige middelen beschikken.

Alle leden van de vzw Vrienden van Kottar (in België) en de Friends of Kottar (India) zijn vrijwilligers. De administratieve kosten worden zowel in België als in India tot een minimum beprekt zodat er een maximale financiële steun naar de projecten gaat.  

Wat doet de Vrienden van Kottar?

 • Onderwijs - Annai Velankanni College: het college werd in 1987 opgericht.
  • Er zijn zo'n 1.700 studenten ingeschreven, hoofdzakelijk meisjes. Behalve 84 leerkrachten, worden er ook nog 42 andere werknemers tewerkgesteld. Het college wordt gerund door de Annai Velankanni College Administrative Society waarvan de leden voor meerdere jaren verkozen worden. De Vrienden van Kottar kent meer dan 250 studiebeurzen toe aan jonge kansarmen. Met het oog op haar 25e jubileum, werd het college volledig herschilderd, maar er zijn nog gebouwen die dringend aan renovatie toe zijn. Bij gebrek aan voldoende en  aan de moderne hygiënenormen aangepast sanitair, vooral voor meisjes, besloot de vzw twee moderne toiletgebouwen aan de bestaande gebouwen aan te bouwen. Er is gestart met de bouw van de eerste verdieping van het bibliotheekgebouw, zodat er in de andere gebouwen meer klassen vrijkomen om de overvloed aan studenten te kunnen opvangen.
 • Hulp aan weeskinderen: 40 weeskinderen die worden opgevoed door een weduwe of weduwnaar en naar de lagere school gaan, krijgen financiële steun van Kottar.
  • Per kind dat naar de lagere school gaat wordt 6.000 roupies (100 €)/jaar bedeeld. De helft daarvan (50 €) dient voor de aankoop van kledij en schoolmateriaal. 
  • De andere helft van het bedrag wordt op een spaarboekje gestort om de eerste kosten bij het begin van de middelbare school te financieren. 
 • Gezondheid - hospitaal van Thengapattanam: het hospitaal, dat in 1993 gebouwd werd, biedt plaats aan 20 bedden. 
  • Er is een dagdagelijkse medische permanentie van 9-17u en 18-7u. Het medisch team bestaat uit 2 artsen en een gekwalificeerd verpleegster. Dagelijks komen er 15-20 patiënten langs waarvan er 2 à 3 ook 's nachts voor verdere verzorging dienen te blijven. 
  • De vzw Kottar financiert de aankoop van het medisch materiaal en het onderhoud van de gebouwen. Het hospitaal werd onlangs gerenoveerd en er werd een intensive care unit in gebruik gesteld.
 • Medische opleidingen: dokter Johnson (van het hospitaal van Thengapattanam) kreeg van de medische overheden de toestemming om twee cursussen te organiseren voor de opleiding van een 'medisch technicus laboratorium' en een 'sanitaire hulpkracht'. De cursussen, telkens voor 6 studenten per opleiding, lopen een jaar lang. Aan de deelnemende studenten wordt een kleine tegemoetkoming gevraagd.

 

 • Landbouw en veeteelt: ontwikkeling van een rubberplantage over een terrein van 9 hectare in Mathapuram. Aan de zijkanten worden o.m. kokos- en bananenbomen geplant voor meer diversiteit en een gespreide opbrengst. 
  • Het onderhoud van de plantages is toevertrouwd aan twee voltijdse krachten en aan seizoensarbeiders. In 2017 zal de eerste rubber kunnen worden afgtetapt. Het afgetapte rubbersap moet eerst gedroogd en bewerkt worden tot een twee a drie centimeter dikke rubberen mat van ongeveer 60 op 40 centimeter, die vervolgens kunnen worden verkocht.
  • De inkomsten die op deze manier worden gegenereerd, worden gebruikt om sociale projecten te financieren en werkgelegenheid te creëren voor de lokale bevolking. Het project is nog niet zelfvoorzienend. 

Hoe kan jij de Vrienden van Kottar helpen?

Financiële steun

 • voor de uitbreiding van het auditorium in het Annai Velankanni College.
 • er is veel vraag naar de financiële ondersteuning voor de schoolkosten van weeskinderen (100 € per jaar/kind).
 • voor de aankoop van medisch materiaal voor en het onderhoud van het hospitaal van Thengapattanam
 • voor de aankoop van een stroomgenerator voor een ontwenningscentrum dat in het voormalige girlshostel van Kottar is opgericht.

 

 

 

 

Fiche door Donorinfo opgemaakt – laatste wijziging : 06/01/2021