Samen op zoek naar een behandeling voor het zeldzame syndroom van Wolfram

Gevolgd door Donorinfo sinds: 
2020

Wat is de missie van Eye Hope Foundation?

Eye Hope Foundation steunt en coördineert wetenschappelijk onderzoek naar het zeldzame erfelijke syndroom van Wolfram. Een kind krijgt diabetes, wordt blind en doof, evenwichtstoornissen en nierproblemen volgen en de levensverwachting is beperkt. Er is geen behandeling.

 

Eye Hope Foundation op donorinfo.beWat doet Eye Hope Foundation?

Eye hope foundation werd opgericht door de families van Victor Carnel en Bertha Goovaerts. Zij hebben Wolfram, er is geen behandeling. De Eye Hope Foundation bouwt een platform voor patienten die door de ziekte getroffen worden. Alleen zijn Victor en Bertha zeldzame gevallen maar samen met hun lotgenootjes zijn ze met velen.

 

Eye hope foundation neemt contact op met nationale en internationale wetenschapsgroepen, brengt ze samen en coördineert het onderzoek. De stichting financiert projecten die zoeken naar een behandeling waardoor de ziekte afremt en hopelijk kan genezen worden. De kennis en het enthousiasme zijn groot, tijd is de grootste vijand.

 

Wolfram is een erfelijke neurodegeneratieve ziekte, daarom gelooft de Eye Hope Foundation dat een remedie voor dit syndroom ook deuren kan openen voor behandeling van sommige vormen van diabetes en voor de ziektes van Parkinson en Alzheimer.

 

Hoe kan jij Eye Hope Foundation helpen?

Je gift helpt  wetenschappelijk onderzoek financieren in Belgie, USA, France en Estland. Door jullie steun komt het doel sneller dichterbij: hoop op een behandeling!

 

Update 2020

Fiche door Donorinfo opgemaakt – laatste wijziging : 09/02/2021