Want iedere kankerpatiënt verdient de beste behandeling.

Gevolgd door Donorinfo sinds: 
2017

De missie van het Antikankerfonds

Ongeveer een op de vier Belgen krijgt kanker. Dat is de harde realiteit. Het goede nieuws? We kunnen er iets aan doen. Het Antikankerfonds is een Stichting van Openbaar Nut die internationaal wetenschappelijk onderzoek naar betere kankerbehandelingen ondersteunt en kankerpatiënten informeert.

 

Wat doet het Antikankerfonds?

Het Antikankerfonds zoekt naar oplossingen die kankerpatiënten écht helpen en gelooft daarbij in de kracht van wetenschappelijk onderzoek.

  • De stichting promoot, financiert en coördineert klinische studies naar beloftevolle kankerbehandelingen die weinig kansen krijgen in het commerciële circuit, maar van groot belang zijn voor patiënten. Zoals geneesmiddelen voor zeldzame kankers of chirurgische innovaties.
  • Het fonds helpt ook kankerpatiënten. Want wie met kanker wordt geconfronteerd is vaak het noorden kwijt. Het Antikankerfonds geeft onafhankelijk en kosteloos informatie over behandelingsopties en duidt op de beschikbare wetenschappelijke informatie. Zo stelt het mensen met kanker in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen. 
  • En, niet onbelangrijk: het Antikankerfonds zorgt ervoor dat de strijd tegen kanker een topprioriteit is en klopt regelmatig aan bij beleidsmakers en belangengroepen. De stichting treedt met hen in dialoog om samen het beleid rond kanker aan te pakken, te rationaliseren en te democratiseren. 

 

Het Antikankerfonds is afhankelijk van privédonaties en ontvangt geen subsidies. De werkingskosten worden gedragen door de stichter, Luc Verelst, waardoor een donatie integraal naar de projecten gaat die het Antikankerfonds steunt. Door de onafhankelijkheid en de afwezigheid van commerciële aandeelhouders kan de stichting garanderen dat de kankerpatiënten haar allerbelangrijkste focus zijn. 

 

Hoe kan jij het Antikankerfonds helpen?

 

Je donaties zijn goud waard. Een schenking kan naar wens worden aangewend voor een specifiek wetenschappelijk project of voor de personal service naar kankerpatiënten, My Cancer Navigator. 

Ontdek meer op www.anticancerfund.org/nl. Contacteer het Antikankerfonds op saar.sinnaeve@anticancerfund.org.

 

 

 

Update 2020

Fiche door Donorinfo opgemaakt – laatste wijziging : 07/10/2020