Het GielsBos biedt een veilige en geborgen thuis aan mensen met een beperking.

Gevolgd door Donorinfo sinds: 
2018

Vosselaarseweg 1
2460
Gierle
+32 014 60 12 11

De missie van Het GielsBos

Het GielsBos wil een veilige en geborgen thuis bieden aan mensen met een beperking. De organisatie biedt deze mensen en hun omgeving een brede professionele ondersteuning. Zo stelt Het GielsBos hen in staat om hun dromen na te jagen. Altijd staat maximale levenskwaliteit centraal.

 

Wat doet Het GielsBos?

Een Plek om te Wonen

Gespreid over 5 verschillende locaties, vind je in Het GielsBos 36 woningen met elk een eigen karakter, aangepast aan de begeleiding en verzorging die elke cliënt nodig heeft. Zowel langdurig als kort verblijf zijn mogelijk, voltijds of enkele dagen per week.

Een Plek om Zelf iets te Doen

Het Giels Bos biedt mensen met en zonder een beperking de volgende ruimtes:

 • Het groene domein in Gierle (wandelen, joggen, teambuildings,...)
 • De zorgboerderij van de vzw: paarden, schapen, kippen, konijntjes, een grote vijver en eenden … Een gezellige boerderij met een bakhuisje om tot rust te komen. De (snoezel)stallen zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Ontmoetingscentrum 'De Lork', met feestzaal, volledig rolstoeltoegankelijk
 • Snoezelruimte en sporthal

Invulling van de dag

 • dagbesteding of dagopvang:
  • Vast aanbod in groep, aangepast aan individuele noden en mogelijkheden van elke cliënt: creatieve of huishoudelijke activiteiten, activiteiten in en rond de boerderij, paardenproject, werken.
  • Dagopvang: opvang in een huiselijke omgeving. Deze opvang staat ook open voor cliënten met gedrags- of emotionele problemen of met bijkomende medische problemen.

Begeleiding

Het GielsBos begeleidt mensen met een beperking in alle aspecten van hun dagelijks leven: wonen, vrije tijd, financiën en administratie, praktische problemen, enzovoort. Die begeleiding kan bij de vzw of aan huis gegeven worden, individueel (of soms in groep). Ook voor begeleid werken of vrijwilligerswerk en in crisissituaties is er ondersteuning mogelijk.

 

Hoe kan je het GielsBos helpen?

Financiële steun

In 2019 het GielsBos de nieuwe belevingsruimtes Oase openen. Samen met het zwembad en de wellnessruimte van Waterlelie ontstaat zo stapsgewijs een heuse 'belevingsvleugel' in Het GielsBos.

Om zowel de bezoekers als de eigen cliënten hier optimaal te kunnen ontvangen kijkt het GielsBos alvast verder vooruit: nu zullen giften gebruikt worden voor de aanleg van een inclusief café in de vorm van een tuinkamer, grenzend aan Oase en Waterlelie.

Bovendien zal er in de buitenaanleg ruimte gemaakt woorden voor een belevingstuin, zodat er ook bij mooi weer altijd iets te ontdekken en te beleven valt in Het GielsBos.

Vrijwilligers

 • administratie/secretariaat
 • vervoer/mobiliteit van personen: logistieke hulp voor het intern vervoer van de cliënten tussen de gebouwen op de campus van het GielsBos
 • ondersteuning bij ontspanningsactiviteiten van de GielsBos-cliënten

Materiaal

 • speelgoed/knutselmateriaal
 • aangepaste fietsen, tandems, driewielers, ….eventueel elektrisch aangedreven

 

 

Fiche door Donorinfo opgemaakt – laatste wijziging : 10/12/2019