De hartenwens vervullen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte

Gevolgd door Donorinfo sinds: 
2005

De missie van Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen

Make-A-Wish® gelooft in de helende kracht van wensen. Daarom vervullen wij de hartenwens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende medische aandoening om zo hen kracht te geven de strijd tegen de ziekte verder te zetten. Want als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan het ook geloven dat hij beter wordt.

Wat doet Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen?

Ons doel is om deze kinderen en hun familie een droommoment te laten beleven, even weg van de harde realiteit van de artsen en ziekenhuizen. Momenteel vervult Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen jaarlijks meer dan 150 wensen. Wensen worden alleen begrensd door de fantasie van het kind. Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen neemt niet alleen de organisatie van de wensvervulling op zich, maar betaalt ook alle kosten die aan de wens verbonden zijn. Dat is enkel mogelijk door de medewerking van meer dan 120 vrijwilligers verspreid over Vlaanderen en dankzij de steun via giften.

Onze organisatie spreekt zich in principe niet uit over de inhoud van een wens. De wens wordt enkel bepaald door de verbeelding van het kind. Populaire wensaanvragen zijn bv. een verblijf in Disneyland Parijs, een beleving (bv. para voor een dag, prinses voor een dag, …), een meet & greet met een bekende ster of een speciaal geschenk.

Hoe kan jij Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen helpen?

  • Doe een gift

Make-A-Wish neemt alle kosten die aan een wens verbonden op zich, zodat het gezin geen bijkomende zorgen heeft. Hiervoor hebben we de steun van particulieren en bedrijven broodnodig. Bij giften vanaf € 40 per jaar ontvangt u  een fiscaal attest en gedurende één jaar onze Wenskrant.

  • Word vrijwilliger

Steek je graag de handen uit de mouwen? Word algemeen vrijwilliger en help ons bij het vervullen van wensen in jouw provincie.

  • Kom in actie

Dankzij spontane acties kunnen wij meer wensen vervullen. U hoeft hiervoor echt geen topatleet of rekenwonder te zijn, doe gewoon wat u zelf leuk vindt. Al iets bedacht?

Of steunt u liever één van de een lopende acties? Neem een kijkje op actie.makeawish.be.

 

  • Steun ons in natura

 Bij elke wens komt heel want aankleding kijken. Daarom zijn we steeds op zoek naar bedrijven die bereid zijn mee te werken aan een wensvervulling door hun product of dienst gratis of aan verlaagd tarief aan te bieden. Dit kan gaan om: taxi’s, 

feestruimtes, catering, boomhutten, fotografen, laptops, ...

  • Via testament

Mijmeren over de mogelijkheid dat je er op een dag niet meer zal zijn, is geen fijne gedachte. Iedereen hoopt dat zijn leven tot iets bijdraagt. Durf de tijd te nemen om even stil te staan bij uw nalatenschap en overweeg Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen op te nemen in uw testament.

 

Bekijk ons filmpje op YouTube !  

Fiche door Donorinfo opgemaakt – laatste wijziging : 26/08/2019