De hartenwens vervullen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte

Gevolgd door Donorinfo sinds: 
2005

De missie van Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen

Make-A-Wish vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte om hen opnieuw vreugde, hoop en kracht te brengen om te vechten tegen de ziekte.
Wij geloven in de helende kracht van een wens !

Wat doet Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen?

Als een kind de diagnose krijgt van een levensbedreigende ziekte staat de wereld stil voor dit kind en zijn of haar familie.Make-A-Wish brengt opnieuw licht in deze duistere periode. Samen met het kind gaan we uitkijken naar het vervullen van de allerliefste wens. Op die manier krijgt het kind enorm veel positieve energie waardoor het opnieuw de kracht vindt om te vechten tegen de vreselijke ziekte.
Als een kind kan geloven dat zijn allerliefste wens zal uitkomen dan zal het ook geloven dat hij/zij kan genezen. Het kind krijgt opnieuw hoop en perspectief !
Die impact is van onschatbare waarde in het genezingsproces van een ernstig ziek kind.
Elk jaar opnieuw vervullen wij een 160 wensen dankzij de gedreven inzet van meer dan 100 vrijwilligers met het hart op de juiste plaats.

 

 

 

Hoe kan jij Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen helpen?

  • Doe een gift

Elke wensvervulling is een project op zich,van het wenshalen bij het zieke kind tot de uitwerking en realisatie van de wensdag.Een heel intensief traject met een gemiddelde kostprijs van 3500,00 euro.

 

  • Word vrijwilliger

Steek je graag de handen uit de mouwen? Word algemeen vrijwilliger en help bij het vervullen van wensen in jouw provincie. 

 

  • Steun Make-A-Wish in natura

 Bij elke wens komt heel wat aankleding kijken. Daarom is de organisatie steeds op zoek naar bedrijven die bereid zijn mee te werken aan een wensvervulling door hun product of dienst gratis of aan verlaagd tarief aan te bieden. Dit kan gaan om: taxi’s, feestruimtes, catering, boomhutten, fotografen, laptops, ...

 

  • Via testament

Mijmeren over de mogelijkheid dat je er op een dag niet meer zal zijn, is geen fijne gedachte. Iedereen hoopt dat zijn leven tot iets bijdraagt. Durf de tijd te nemen om even stil te staan bij uw nalatenschap en overweeg Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen op te nemen in uw testament.

 

Update 2020

Fiche door Donorinfo opgemaakt – laatste wijziging : 09/05/2021