Help Plan International België om wereldwijd kinderrechten en gelijkheid voor meisjes te verdedigen.

Gevolgd door Donorinfo sinds: 
2005

De missie van Plan International België

Plan International België is een onafhankelijke Belgische ngo die over de hele wereld kinderrechten en gelijkheid voor meisjes verdedigt. Plan International België wil meisjes van bij de geboorte dezelfde kansen geven als jongens: naar school gaan of een beroepsopleiding volgen, een degelijke job, inspraak hebben en verandering brengen in hun maatschappij, zelf beslissen over hun leven en hun lichaam en zich vrij van geweld ontplooien. En dit in de meest kwetsbare landen en op plaatsen waar conflicten zijn of zich natuurrampen voordeden.

De organisatie heeft bijzondere aandacht voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd die vastbesloten zijn om te strijden tegen de stereotypen, vooroordelen en discriminatie die hun doen en laten beperken.

 

Wat doet Plan International België?

Plan International wil miljoenen meisjes van over de hele wereld de kans geven om te leren, leiden, beslissen en zich te ontplooien.

 • Leren
  Plan International investeert in kleuter-, basis- en secundair onderwijs dat meisjes en jongens gelijk behandelt, in vakopleidingen, in spaar- en leengroepen en in tijdelijke scholen in noodsituaties.
 • Leiden
  Plan International leert jongeren – en meisjes in het bijzonder – dat ze rechten hebben en hoe ze die kunnen verdedigen. Doel: wetten en budgetten voor meer gendergelijkheid.
 • Beslissen
  Plan International investeert in seksuele opvoeding voor meisjes en voor jongens, strijdt tegen genitale verminking en kindhuwelijken en zorgt voor gezondheidsdiensten op maat van jongeren, tienermoeders en hun baby’s.
 • Zich ontplooien
  Plan International moedigt ouders, gemeenschappen en overheden aan om meisjes gelijke kansen te geven, om op te treden tegen elke vorm van misbruik en geweld, met bijzondere aandacht voor meisjes, en om in noodsituaties te zorgen voor een veilige speel- en leefomgeving.

 

Waar is Plan International België actief?

De werking van Plan International België is sterk verankerd in de Andes, West-Afrika en de Mekong delta in Zuidoost-Azië. De ngo biedt ook noodhulp, onder meer via het Consortium 12-12. Meer info via https://www.planinternational.be/nl/onze-projecten  

Ook in België werkt Plan International aan meer gelijkheid tussen meisjes en jongens: via campagnes en acties streeft Plan International België naar verandering op maatschappelijk en politiek vlak. Dat doet ze samen met jongeren, andere organisaties, media, beleidsmakers en haar achterban. Plan International België zet gelijkheid voor meisjes en kinderrechten hoog op de agenda van scholen, ontwikkelt lespakketten en publiceert studies en peilingen.

Hoe kan jij Plan International België helpen?

 • Investeer in het Girls Fund
 • Word Plan Ouder
 • Bedenk een leuke actie en zamel geld in via superplan.be
 • Sluit je aan bij de jongerenactivisten van Plan België International
 • Word vrijwilliger
 • Neem Plan België International op in je testament
 • Steun Plan België International met je bedrijf
 • Loop mee met het run team

Meer info via https://www.planinternational.be/nl/kom-actie

Fiche door Donorinfo opgemaakt – laatste wijziging : 17/12/2020