Steun innovatief medisch onderzoek en verander levens samen met de UZA foundation

Gevolgd door Donorinfo sinds: 
2018

Wilrijkstraat 10
2650
Edegem
+32 (0)498 077120

Wat is de missie van UZA foundation?

Wetenschappelijk onderzoek redt mensenlevens. Daarom zet UZA foundation zich in om het grensverleggend onderzoek van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen  (UZA) te ondersteunen. Dankzij medisch en klinisch onderzoek worden nieuwe behandelingen ontwikkeld of bestaande behandelingen verbeterd. Zo zorgt UZA foundation ervoor dat onze patiënten de beste en meest innovatieve zorg krijgen, iedere patiënt is immers belangrijk.

 

Wat doet UZA foundation?

UZA

Dagelijks worden er mensen geconfronteerd met een diagnose die hun leven op zijn kop zet. Als academisch ziekenhuis zet UZA zijn medische expertise in om elke patiënt de meest geschikte behandeling aan te bieden. Wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met de Universiteit Antwerpen en andere (internationale) instellingen, is cruciaal om bestaande behandelingen te verbeteren en nieuwe behandelingen te ontwikkelen. UZA foundation maakt dit wetenschappelijk onderzoek mee mogelijk.

Zo is het UZA volop bezig met de inzet en onderzoek naar een kankervaccin, worden zeldzame ziekten en een behandeling hiervoor uitgebreid onderzocht en krijgen ook de allerkleinste patiëntjes een baanbrekende therapie in de strijd tegen hersenkanker. Kijk op hun website en ontdek onze vooruitstrevende onderzoeken.


  • Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde (CCRG)

Sinds 2005 doet het UZA onderzoek naar de mogelijkheden van cel- en weefseltherapie. In klinische studies worden innovatieve behandelingen voor patiënten ontwikkeld en getest. Dit onderzoek gebeurt in het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde (CCRG). Het CCRG werkt mee aan de ontwikkeling van therapeutische vaccins, voor bijvoorbeeld de behandeling van kanker en auto-immuunziekten zoals multiple sclerose. Het UZA ligt mee aan de basis van het onderzoek rond immuuntherapie. Dat is een nieuw soort behandeling, waarbij het afweersysteem van de patiënt zelf ingezet wordt om kanker te bestrijden. Verder onderzoek blijft nodig om deze behandelingen bruikbaar te maken.

Meer info

  • Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

Het UZA opende in 2015 een gloednieuwe vleugel, helemaal aangepast aan de zorg voor moeders en kinderen. Alle nodige specialisten in kindergeneeskunde, gynaecologie, verloskunde en neonatologie organiseren zich samen op één plaats rond de patiënt. De specialisten hebben onder andere expertise in de domeinen van longaandoeningen, zeldzame (metabole) ziekten, downsyndroom (Trisomie 21), de revalidatie van kinderkankerpatiënten en neonatale zorg van te vroeg geboren baby’s.

Meer info

Lees meer over de projecten van de UZA foundation: http://www.uza.be/uza-foundation/projects

 

Hoe kan jij UZA foundation helpen?

 

UZA foundation is dé plek waar alle fondsenwervende initiatieven binnen het UZA samenkomen. Je kan zelf het onderzoek, project of ziektebeeld dat je graag wilt ondersteunen kiezen. UZA foundation zorgt ervoor dat je steun wordt toegewezen aan het project van jouw keuze. Zo geef jij onze artsen en onderzoekers de kans om hun onderzoek verder uit te bouwen, ten voordele van de patiënten. Samen met jou maakt UZA foundation onderzoek mogelijk en verander het levens.

 

Doe een gift

Iedere gift, groot of klein, maakt een verschil. Dankzij jouw gift kunnen onderzoeken aan het UZA worden opgestart en krijgen patiënten de beste zorg. Je kunt ook kiezen voor een  maandelijkse gift, om zo structureel  onderzoeksteams te steunen.

Kom in actie

Organiseer je zelf graag een actie? Van een koekenbak, marathon tot een benefietconcert. Alles is mogelijk. Zet je liever een speciale gelegenheid in, zoals je verjaardag of geboortefeest om genodigden te vragen voor een gift om een bepaald onderzoek te steunen? Ook dat is mogelijk. Jouw actie zorgt ervoor dat de onderzoeken de belangstelling krijgen die ze verdienen. Neem contact met UZA foundation op om je actie aan te kondigen en te bekijken hoe UZA foundation jou kan ondersteunen.

Word partner

Ben je iemand die een groot netwerk heeft, heb je een eigen bedrijf, stichting of ben je een persoon die gekend is en wil je je inzetten voor het UZA? Laat het  zeker weten. Wellicht kun je dan  partner worden van UZA foundation.

Via testament

Stel je voor dat je met je nalatenschap hét verschil zou kunnen maken. Dat je bijvoorbeeld bijdraagt aan het nieuwste medicijn tegen kanker. Overweeg UZA foundation op te nemen in je testament. Neem eens een kijkje op de website en neem contact met ons op.

 

 Update 2020

Fiche door Donorinfo opgemaakt – laatste wijziging : 05/11/2020