Steun innovatief medisch onderzoek en verander levens samen met de UZA foundation

Gevolgd door Donorinfo sinds: 
2018

Wilrijkstraat 10
2650
Edegem
+32 (0)498 077120

De missie van UZA foundation

UZA foundation ondersteunt het grensverleggend onderzoek binnen het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Met dit innovatief medisch onderzoek kunnen nieuwe behandelingen worden ontwikkeld. Dankzij betere medicatie, nieuwe chirurgische technieken en verbeterde zorgprocessen verbetert zo de zorg voor de patiënten. 

 

Wat doet UZA foundation?

Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde (CCRG)

Sinds 2005 doet het UZA onderzoek naar de mogelijkheden van cel- en weefseltherapie. In klinische studies worden innovatieve behandelingen voor patiënten ontwikkeld en getest. Dit onderzoek gebeurt in het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde (CCRG). Het CCRG werkt mee aan de ontwikkeling van therapeutische vaccins, voor bijvoorbeeld de behandeling van kanker en auto-immuunziekten zoals multiple sclerose. Het UZA ligt mee aan de basis van het onderzoek rond immuuntherapie. Dat is een nieuw soort behandeling, waarbij het afweersysteem van de patiënt zelf ingezet wordt om kanker te bestrijden. Verder onderzoek blijft nodig om deze behandelingen bruikbaar te maken.

Meer info

Centrum voor opleiding en onderzoek in cardiologie

De dienst cardiologie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen voert al jaren onderzoek naar hart- en vaatziekten. Eén van de focuspunten is het tijdig detecteren van hartzwakte tijdens een kankerbehandeling. Nieuwe biomerkers kunnen voor detectie zorgen. Dit zijn stoffen in het lichaam die kunnen wijzen op een bepaalde aandoening en de ernst ervan, bijvoorbeeld hartfalen. Met een bloedafname kunnen deze merkers worden bepaald. Onderzoek is nodig om de werking van biomerkers in kaart te brengen.

Meer info

Koningin Mathilde Moeder- en kindcentrum

Het UZA opende in 2015 een gloednieuwe vleugel, helemaal aangepast aan de zorg voor moeders en kinderen. Alle nodige specialisten in kindergeneeskunde, gynaecologie, verloskunde en neonatologie organiseren zich samen op één plaats rond de patiënt. De specialisten hebben onder andere expertise in de domeinen van longaandoeningen, zeldzame (metabole) ziekten, downsyndroom (Trisomie 21), de revalidatie van kinderkankerpatiënten en neonatale zorg van te vroeg geboren baby’s.

Meer info

 

Lees meer over de projecten van de UZA foundation: http://www.uza.be/uza-foundation/projects

Hoe kan jij UZA foundation helpen?

Financiële steun

  • De projecten van het Centrum voor Celtherapie en Regeneratieve Geneeskunde hebben de hoogste prioriteit. Om via klinische trials de behandelingen doeltreffender te maken is de volgende drie jaar een jaarlijks budget van 605.000€ noodzakelijk.

Als vrijwilliger

UZA foundation zoekt vrijwilligers die kunnen helpen bij de volgende taken:

  • Administratie/secretariaat
  • Logistieke hulp (campagnes, evenementen)
  • Fondsenwerving
  • Vertalingen

Met materiaal

  • Speelgoed/knutselmateriaal
  • Kinderverzorgingsmateriaal
  • Didactisch- en schoolmateriaal
Fiche door Donorinfo opgemaakt – laatste wijziging : 30/01/2020