Zo vind je jouw favoriete goede doel met de Donorinfo zoekmotor

Geven met je hart - Donorinfo zoekmotorGeven doet goed. Je verbetert er de wereld mee en je krijgt er ook zelf een goed gevoel van. Maar aan wie wil jij geven? Als je niet zo vertrouwd bent met de wereld van goede doelen, kan je wel wat hulp gebruiken. Gelukkig is er de Donorinfo zoekmotor. Die brengt je stap voor stap naar jouw favoriete goede doel

1. Bepaal het thema dat je nauw aan het hart ligt

Ben jij vooral bezorgd om armoede en ongelijkheid? Wil je het onderzoek naar een bepaalde ziekte steunen? Of wil je een steentje bijdragen aan de strijd tegen de klimaatverandering? De zoekmotor geeft je verschillende mogelijkheden om je thema op te zoeken:

  • Tik de naam in van de organisatie waarnaar je op zoek bent.
  • Gebruik een vrije zoekterm: de zoekmotor kan alle woorden opzoeken in de fiches van de verschillende organisaties. Hier kan je ook bijvoorbeeld een land intikken, als je een goed doel in een bepaald deel van de wereld wil steunen.
  • Kies een specifiek thema, bijvoorbeeld dakloosheid, landbouw of onderwijs.
  • Kies een specifieke groep mensen die je wil helpen: kinderen, vrouwen, zieke mensen…

Elke zoekterm zal het resultaat van je zoekopdracht verder verfijnen.

2. Bepaal welke soort organisatie je wil steunen

Je kan links in de zoekmotor kiezen op grootte, op het aandeel overheidssubsidies dat een organisatie ontvangt, op de plek waar de organisatie gevestigd is. Als dit allemaal voor jou niet zoveel uitmaakt, hoef je deze criteria niet in te vullen.

3. Bepaal welk soort steun je wil geven. 

Alle organisaties staan open voor financiële steun. Maar je kan ook opzoeken welke organisaties materiële hulp zoeken (meubels, kledij…) of vrijwilligers in België of in het buitenland.

4. Vergelijk de fiches van de organisaties

Het resultaat van je zoekopdracht is een lijst van organisaties die beantwoorden aan jouw keuzes. Bekijk in hun fiches wat hun missie is, wat ze doen, wie er in hun bestuur zit, waar ze op dit moment hun inkomsten halen en hoe ze hun geld besteden.

5. Nog meer vragen? Contacteer je goede doel

Door op de naam van een organisatie in de fiche te klikken, kom je terecht op hun eigen website. Je vindt bovenaan ook de contactgegevens van de organisatie voor al je bijkomende vragen. Transparante organisaties gaan graag met jou in gesprek, dus aarzel niet om contact op te nemen.

6. Overtuigd? Steun meteen

Op de meeste fiches vind je een ‘doneer’-knop die je rechtstreeks naar de giftenpagina brengt van de organisatie van jouw keuze. Steun hen met de investering die jij vandaag kan missen.

 

Geef toe. Je voelt je toch al meteen veel beter?