GAMS België vzw
Preventie van vrouwelijke genitale verminking en gedwongen huwelijken
Sinds 1996 zet GAMS België vzw zich in voor het afschaffen van vrouwelijke genitale verminking in België en de rest van de wereld. Ons team werkt samen met betrokken gemeenschappen en doet aan preventie, steun, vorming en pleidooi. GAMS België vzw is lid van het End FGM Europese netwerk en van het Inter-Afrikaans Comité tegen schadelijke praktijken (CIAF).
Donorinfo
Op zoek naar duidelijke, objectieve en gedetailleerde gegevens over dit goede doel?
De rekeningen van deze organisatie zijn in alle transparantie en onafhankelijkheid geanalyseerd, toegelicht en gepubliceerd door Donorinfo.
Wat doet GAMS België vzw ?
Sociale missie
Bijdragen tot de beëindiging van genitale verminkingen bij vrouwen en gedwongen huwelijken binnen de Afrikaanse diaspora in België en wereldwijd, door middel van preventie bij de gezinnen, steun aan reeds besneden vrouwen en opleiding van professionelen.
Wat doet GAMS?
Dagelijks onthaal van gezinnen (besneden vrouwen, mannen, jongeren en kinderen): individuele begeleiding en oriëntatie binnen de antennes van de organisatie in Brussel, Vlaanderen en Wallonië, psychologische consultaties in Brussel, Luik en Namen.
Workshops: voor jongeren en kinderen (nieuw), lichamelijke expressie, prenatale workshops, maandelijkse bijeenkomsten, sensibilisering inzake de Afrikaanse mutualiteiten.
Opleidingen: voor mensen uit de gezondheidszorg, sociale sector, mensen die instaan voor sociaal of juridisch onthaal van asielzoekers, communautaire verbindingsschakels
Informatie en sensibilisering: fototentoonstelling op vraag 'handen die het onbeschrijflijke vertellen', die de problematiek van vrouwelijke genitale verminking aankaart.
Coördinatie van het Strategisch Netwerk voor de Strijd tegen Genitale Aandoeningen.
Teksten en foto's worden door de organisaties gewijzigd.
Laatste wijziging door de organisatie: 02/08/2024
Hoe kan je GAMS België vzw helpen?
De activiteiten van GAMS België worden voor het grootste deel gefinancierd via projecten. Deze projecten laten ons niet toe om alle behoeften van betrokken vrouwen te dekken (zeep, vervoersbewijzen, …). Daarvoor hebben we uw steun nodig, maar ook voor de organisatie van onze sensibiliserings- en preventieactiviteiten.
Sinds haar oprichting heeft GAMS Belgium altijd kunnen rekenen op geëngageerde mensen: vroedvrouwen, tolken, kinderopvang, begeleiding van de betrokken vrouwen, hulp bij evenementen of campagnes, enz. Zonder de hulp van vrijwilligers had GAMS nooit al haar acties kunnen uitvoeren.
Hoewel GAMS België tegenwoordig een team van vaste medewerkers/-werkster heeft, blijft de steun van vrijwilligers/-sters nog steeds nodig.
Gabrielle Petit straat, 6
1080 Brussels
België